Movie Night

Drive In Bioscoop

Was een enorm succes

We begonnen met een super leuke familie film voor het gehele gezin op 23 juli Dr Do little(New) de bedoeling was Engels met Nederlands ondertitteld, maar er waren kinderen die dit nog niet aankonden, dus gewoon lekker Nederlands.

Dan de dag erna een romantische film op 24 juli This means war, dit was echt een een super leuke film die zeer gewaareerd werd.

En als afsluiter een gouwe ouwe op zaterdag 25 juli 48 HOURS.

HET WAS EEN GRANDIOOS SUCCES.

Hieronder een deel wat in de media verscheen:

Naar de drive-in bioscoop in Hardenberg voor het goede doel

In de auto, ernaast of er bovenop zitten. Bij de drive-in bioscoop Hardenberg mag het allemaal. En je steunt er ook nog eens een goed doel mee.

,,Een gaaf initiatief’’, zeggen Annet en Edwin de Vries uit Hardenberg. Ze zijn met hun auto voor de tafel gestopt. Ze kunnen hier kiezen uit verschillende versnaperingen die te koop zijn. Popcorn, M&M’s, een Happy Kinderbox of een ijsje. Ook kunnen ze voor tweeëneenhalve euro raden hoeveel knikkers in de pot zitten. Annet denkt het te weten. ,,En mogelijk komen we morgen en overmorgen ook’’, vult Edwin enthousiast aan.

Ze zijn niet de eersten deze avond en ook niet de laatsten. Hardenberger Lenard Hakkers met zijn gezin vinden het een goed initiatief in coronatijd. ,,Maar we weten eigenlijk niet voor welk goed doel dit is’’, zegt hij terwijl hij de klapstoeltjes naast zijn auto neerzet. Zojuist heeft ook hij zijn inkopen gedaan bij het loket. De familie Pot uit Hardenberg heeft in de krant gelezen dat deze drive-in Bioscoop er is. ,,We komen hier vooral voor het goede doel.’’ In totaal zijn er 21 aanmeldingen deze avond. Het grasveld voor het grote scherm met daarop Dr. Dolittle is nog lang niet vol.

Dat goede doel is The Treasure in Hoogeveen. Vrijwilligers in een pand in de buurt van het station staan open voor mensen met een hulpvraag. Ze gaan ook op zoek naar mensen die eenzaam zijn. Ze bellen bijvoorbeeld aan voor een gesprek. Ze zijn gelovig, maar dringen zich niet op. Iedereen mag er zijn, zo vinden ze bij The Treasure.

Volgens de organisatoren is deze manier van omzien broodnodig. ,,In totaal hebben we 26 mensen binnen gelaten die van plan waren om voor de trein te springen”, ,,We zagen het aan hen. ‘Kom binnen’, zeiden we. Ze mochten hun verhaal vertellen.”

The Treasure biedt hulp bij zoeken naar onderdak en werk. Veel mensen zijn hierdoor weer opnieuw tot bloei gekomen, weten de vier te vertellen. ,,En hierbij is het geloof niet de prioriteit. Heeft iemand honger, dan wil hij of zij gewoon brood. Niets anders’’

Er worden hamburgers gebakken en broodjes beenham zijn met het reukorgaan op te sporen. De commercie is er. Bij campings is geflyerd. Deze drive-in moet geld op gaan leveren voor het vele werk dat ze doen. Dat heeft een risico, deze drie avonden kosten ons duizend euro. Filmrecht en het grote scherm, dat hakt erin. Ik hoop dat het lukt. Anders moeten we nog harder aan de bak. Maar wanneer het een succes is, dan doen we het binnenkort nog een keer.”

The Treasure wil ook in hartje Hardenberg een pand huren. Nog liever vandaag dan morgen  het streven is dat het over anderhalve maand klaar is. Met hetzelfde doel als in Hoogeveen, hulp bieden aan mensen met problemen en een luisterend oor voor allen. ,,En we zijn nu bezig met het vinden van samenwerking met kerken. Maar ook met verhuurders en andere partijen. ,,Sommigen zeggen: ‘Help mij! Met mijn man, mijn kind, de verslaving. Ik heb geen huis.’ In Hoogeveen trekken we die mensen aan. Bezoekers zeggen vaak dat ze nog iemand kennen die hulp nodig heeft. Dat willen we ook in Hardenberg gaan betekenen.’’

Wanneer u geïnspireerd bent door dit alles, wilt u dan ook meehelpen, alle beetjes helpen, dat kunt u doen door een donatie te doen op bankrekeningnummer:
Stichting Geloofcentrum Gemeente Hoogeveen IBAN: NL41 INGB 0004 3085 07

 

E-mail: geloofcentrum@gmail.com

Tel:   0528-769021

Mob: 06-44945414