Kinderen

Kinderen zijn de toekomst maar kinderen zijn ook kwetsbaar. Alles wat ze mee krijgen van jongs af aan is hun fundament voor hun verdere leven. Hoe ze zich ontwikkelen, de waarden en normen die ze mee krijgen, de basis voor hun zelfbeeld wordt allemaal van jongs af aan mee gegeven. Wij noemen dit een rugzakje met alle handvaten die je nodig bent om veilig op te groeien tot een stabiel volwassenen persoon.

 

Ieder kind is een basis fundament nodig van veiligheid, liefde, geborgenheid en zekerheid. Voor een kind is het belangrijk om te leren waar grenzen liggen van een ander, van jezelf, dat je er mag zijn zoals je bent, dat je de ruimte krijgt om te leren, te spelen en jezelf te zijn.

 

Wij willen hier graag aan mee helpen. De maatschappij is steeds drukker geworden, ouders die beide moeten werken, vaker naar de kinderopvang en alle andere zaken nog om een gezin aan bezigheden heen. Er ligt veel druk op de ouders en de kinderen. Hierdoor onstaan ook veel problemen.

 

Wij willen graag activiteiten aanbieden voor de kinderen en tevens kinderen en ouders om problemen vroegtijdig te signaleren. Beschikbaar te zijn voor de ouders voor alle vragen, advies en ondersteuning die ze maar nodig zijn. Om zo op een laagdrempelige manier ouders en kind ondersteuning te bieden in de opvoeding en bij de ontwikkeling van het kind.

 

Zo bieden wij:

  • Kinderopvang (Er is nog geen opvang groep, heeft u interesse vraag naar de mogelijkheden)
  • Kinderclub
  • Voorlezen door de ouderen
  • Poppenkast (educatief)
  • Dieren
  • Opvoedingsondersteuning
  • Coaching en begeleiding van ouders
  • Luisterend oor

 

Kinderopvang

Voor de kinderen van 0 – 4 jaar

Kinderopvang dagelijks. (De groep is nog niet actief maar heeft u interesse vraag naar de mogelijkheden).

Tevens wordt er van de ouders/verzorgers verwacht dat zij in ieder geval één dagdeel bij de kinderen blijven dat betekent minimaal 2 dagdelen per week.

Ouders kunnen met elkaar praten onder het genot van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen heerlijk met elkaar kunnen spelen, dit onder leiding van een ervaren en opgeleide kinderwerker.

De kosten zijn € 10.00 per dagdeel

 

Doel:

Ouders kunnen met elkaar praten en leren elkaar (beter) kennen en hun kinderen kunnen veilig spelen. Zodat de mensen worden opgebouwd en hulp ontvangen waar nodig. Het mes snijd aan twee kanten sommige ouders kunnen de opvang niet meer betalen en voelen zich eenzaam nu kunnen de ouders met elkaar praten of ze hebben een morgen/middag rust om zichzelf te kunnen ontplooien.

 

Kinderclub 

Kinderen van 6 - 12 jaar gaan elke week knutselen of andere bezigheden doen, zoals speurtocht, huifkartochten, zwemmen (met zwemdiploma), zingen, dansen en toneelvoorstellingen etc.

 

Voorlezen

We gaan ouderen inzetten om voor te lezen voor de kinderen. Ouderen voelen zich vaak eenzaam en er niet meer toe doen in de samenleving. Ze worden blij om weer wat te kunnen betekenen in de  samenleving en de kinderen worden opgebouwd door de ouderen. Het mes snijd aan twee kanten.

 

Poppenkast

Wij doen poppenkast voorstellingen met een educatief thema. Wij doen dit bij the Treasure maar u kunt ons ook inschakelen om een voorstelling te houden op locatie. Doormiddel van deze poppen kunnen wij op een eenvoudige wijze kinderen opbouwen, bemoedigen en onderwijs geven over allelei thema's. Wij hebben zelfs met regelmaat dat een kind gemakkelijker praat over bepaalde onderwerpen met een pop dan met een persoon. Wij gebruiken de poppen om makkelijk contact te maken met de kinderen en ze wat bij te brengen.

 

Dieren

De Stichting beschikt over een aantal dieren die wij in zetten voor de activiteiten voor kinderen. Zo kunnen de kinderen regelmatig komen knuffelen met onze konijntjes en honden. Dieren geven veel liefde aan de kinderen. Ook helpen wij de kinderen van hun angsten af, hoe om te gaan met de dieren en als spiegel voor de kinderen. Als de kinderen lekker aan het knuffelen zijn kunnen we vaak gemakkelijk met de kinderen in gesprek soms ook over verlies van eigen dieren en andere dingen die ze mee maken.