Wat heeft de Stichting gedaan als activiteiten om zoveel mogelijk mensen te helpen:

Activiteiten die wij hebben uitgevoerd met als doel zoveel mogelijk mensen te helpen de afgelopen jaren:

De activiteiten die wij doen hebben altijd als hoofddoel een ander te helpen met of zonder dat zij een potje van de overheid hebben of hulp kunnen betalen. Dat betekent dat wij veel gratis hulp verlenen aan mensen in nood. Wij vragen voor sommige activiteiten een kleine bijdrage voor onkosten maar kan iemand dit niet betalen krijgen ze het gratis. Het welzijn van de persoon staat altijd voorop. De inkomsten die wij genereren met de activiteiten die wij doen gaan naar onkosten, projecten, hulp voor de mensen zoals: Huisvestingskosten mens en dier, kleding, voedsel, materiaal voor activiteiten ect.

Dagelijkse terugkerende activteiten:

Inloophuis:

 1. Elke dag lunch tafel: Dat betekent dat iedereen die binnen kwam mee kon eten.
 2. Van dinsdag t/m donderdag, zaterdag en zondag geopend van 10:00 - 16:00 uur voor een luisterend oor en een kopje koffie.
 3. Werkplek, stage plek en dagbesteding zodat mensen weer een doel in hun leven kunnen krijgen. Hier was dagelijks de mogelijkheid voor wanneer wij geopend waren. Mensen die last hadden van depressiviteit, veel eenzaamheid, geen doel of werkzaamheden in hun leven kunnen dagelijks langs komen om een taakje te doen in het inloophuis zoals: koffie schenken, schoonmaken, dierenverzorgen, kaartjes maken die wij versturen, klusjes doen en in de leer voor werk. Dit kan in de houtbouw, bediening, keuken, bij de creatieve activiteiten, dieren, moestuin, winkeltje, kantoor werkzaamheden of bruidszaak. Al deze plekken worden gebruikt om mensen zelfstandigheid te leren, een positief zelfbeeld, vaardigheden zodat zij weer stevig en zeker in het leven kunnen staan, en indien nodig een goede baan of doel in hun leven te krijgen.
 4. Elke dag mogelijkheid tot voor gezellige activiteiten, puzzelen, een boekje lezen, een spelletje doen, schaken, hond uitlaten, konijntje knuffelen.

Winkeltje:

1. Wij hebben een winkeltje met als doel geld in te zamelen voor de projecten, onkosten ect. en mensen een fijne werkplek of dagbesteding te bieden. Mensen maken producten voor het winkeltje en vinden weer een doel in hun leven en voelen zich waardevol.

Bruidszaak:

 1. Wij doen modeshows voor elke maat elke vrouw is waardevol en mag er zijn. Wij helpen hierbij mensen om een positief zelfbeeld te krijgen en het maatschappelijke beeld van schoonheid te verbreden. Iedereen is mooi, alleen anders.
 2. Werkplek als dagbesteding voor mensen die dit heel leuk vinden om te doen maar nergens een kans krijgen.
 3. Bruidswinkel bied hulp bij onzekerheid, positief zelfbeeld en probleem signalering bij jonge meiden en vrouwen.Wij helpen hier echt heel veel jonge meiden en vrouwen mee. Wij hebben er een bank in staan de winkel is meerdere dagen geopend publiek kan zo binnen lopen en we maken een praatje met iedereen. 
 4. Het genereerd inkomsten zonder winst oogmerk om kosten te betalen voor hulp, activiteiten en gebouw.
 5. Wij bieden de mogelijkheid i.v.m met situaties waarin iemand terminaal ziek is om toch "het" pasmoment te hebben met famielie en of vrienden zonder een jurk te hoeven kopen. Zij worden compleet in de watten gelegd en krijgen de droom van hun leven
 6. Wij verkopen jurken voor elke maat en verkopen jurken ook voor mensen met minder in de portomonee. Hebben mensen geen geld kunnen wij een jurk schenken dit is een aantal keren voortgekomen.

Activiteiten en workshops:

 1. Met regelmaat game middagen, spelletjes middagen of jeugdavonden voor de jongeren dat betekent: Dat wij door middel van spelcomputers, XBOX, playstations, biljarttafel, dartbord en boogschieten de jeugd een fijne activiteit gaven en leerden ze sociale vaardigheden en dat ze niet op straat hangen. Vaak bieden wij dan een luisterend oor aan deze jongeren die opzoek zijn naar een plek waar er naar ze geluisterd wordt en waar ze opgebouwd worden. 
 2. Schilder en tekencursussen, geven wij met regelmaat, mensen geven zich op voor deze cursussen. Dit Helpt mensen om hun talenten te ontwikkelen, eenzaamheid te verkleinen. Een gezellige middag te hebben, en ze krijgen persoonlijke positieve opbouw. 
 3. Met regelmaat creatieve workshops en activiteiten: Zoals met kerst bloemschikken, breien, haken of kaartjes maken. Deze activiteiten wisselen en er wordt per keer gekeken waar vraag naar is wij bieden dit dan aan. Wij geven ook de mogelijkheid aan mensen om workshops te geven, die dit heel graag zouden willen doen maar geen plek of ondersteuning hierin vinden. Deze activiteiten worden vooral gedaan tegen de eenzaamheid.
 4. Computerles wordt gegelmatig georganiseerd wanneer hier weer vraag voor is starten wij een groepje op of doen dit een op een. Vooral oudere mensen hebben hier veel baat bij voor veel mensen is het moeilijk om mee te komen in deze maatschappij hoe werkt digid, hoe werkt de email. Kan ik foto's versturen naar mijn kleinkinderen. Kinderen zijn zo druk maar ze hebben whatsapp kun je me helpen om te leren een berichtje naar ze te sturen. Zo voelen deze ouderen zich meer betrokken in de maatschappij en minder eenzaam of geisoleerd.

Activiteiten op afspraak:

 1. Life Coach en hulpverlening: Dit wordt gedaan op afspraak vooraf is er vaak een kennismakings gesprek en wij gaan gezamenlijk kijken wat er nodig is aan hulp. Dit doen we door met elkaar in gesprek te gaan en soms op huisbezoek te komen indien hier hulp bij nodig is.
 2. Huwelijkscounseling: Dit bieden wij op afspraak. Veel mensen ervaren problemen in hun huwelijk durven dit nog niet met partner te bespreken maar merken wel dat situaties vast lopen. Regelmatig mogen wij hulp bieden bij verschillende vraagstukken van een partner om te zorgen dat mensen elkaar beter leren begrijpen, scheidingen zoveel mogelijk voorkomen of ondersteunen van dit rouwproces zodat het zo soepel mogelijk verloopt. Ook wanneer een partner ernstig ziek is kan dit behoorlijk zwaar wegen op de schouders van een persoon. Wij bieden hierbij hulp en ondersteuning.
 3. Paardentherapie: Mensen maken een afspraak voor paardentherapie en verzoring paard. Ze kunnen ook gewoon komen rijden op afspraak. Maar met de paardentherapie helpen wij een aantal jongeren, kinderen en jongvolwassenen om van problemen in hun leven af te komen waaronder: Last van faalangst, laag zelfbeeld, stress, angst, depressiviteit ect. Tevens helpt het ook goed bij kinderen en jongeren die last hebben van adhd, autisme ect. Ze vinden rust door het grote gevoelige dier die op al hun bewegingen reageert.
 4. Muziektherapie: Mensen kunnen op afspraak een persoonlijk geschreven lied krijgen die voor ze wordt opgenomen die over hun probleem of situatie gaat. Ook kunnen ze samen liedjes schrijven, hun gevoel in woorden overbrengen zodat ze nare situaties een plekje kunnen geven. Ze worden bijvoorbeeld begeleid om zich zelfverkerder te voelen, hun eigen muziek te durven spelen en ook als rouwverwerking. Zo helpen wij met regelmaat jonge en oud.
 5. Muziekles: Jong en oud kunnen op afspraak les krijgen in allerlei soorten instrumenten. Er is altijd tijd voor persoonlijke aandacht en er wordt op maat les gegeven zodat voor iedereen het mogelijk is om een instrument te leren er wordt echt de tijd voor je genomen.
 6. Op afspraak kunnen mensen hulp krijgen bij klusjes in en rondom het huis, ondersteuning bij boodschappen doen, hulp bij ziekenhuis bezoek als er niemand is om te ondersteunen. Met regelmaat krijgen wij de vraag van eenzame ouderen waarvan kinderen ver weg wonen of maar ook alleen staande ouders of wij kunnen helpen met verhuizen, een klusje doen of hulp bij boodschappen. Wij gaan ook mee naar het ziekenhuis als iemand opgenomen moet worden en er is even niemand die mee kan zodat de persoon niet alleen is.
 7. Wij bieden hulp bij financiële zaken zoals papier werk, telefoontjes, digid, de weg vinden in de bureacratie, advies geven bij problemen met instanties en bemiddelen zodat de communicatie beter verloopt om problemen te voorkomen of verhelpen, belasting aangifte ect. Met regelmaat zelfs opvallend veel krijgen wij vragen hierover. Zowel van status houders, asielzoekers, als eenzame ouderen. Mensen vinden de taal vaak moeilijk te begrijpen op hun brief waardoor ze niet weten wat ze moeten doen. Alles gaat nu bijna via de computer ook de belasting mensen missen hun blauwe brief. Wij geven advies hoe ze dit kunnen invullen een digid code kunnen aanvragen. En bemiddelen in communicatie tussen klant en instanties omdat ze elkaar niet altijd begrijpen waardoor problemen verergeren.
 8. Verjaardagen vieren doen wij op afspraak. Dit is voor mensen die alleen zijn of die geen financiën hebben om een verjaardag te vieren, wij organiseren dan kadotjes, een kaartje, lekkers en gaan met elkaar de verjaardag organiseren en vieren van de persoon.
 9. Als mensen jarig zijn en graag een kaartje willen ontvangen of ziek zijn dan sturen wij een kaartje om de mensen op te fleuren. Wij hebben een hele verjaardagen kalender waar al vele namen opstaan die heel getrouw een kaartje krijgen.
 10. Wij gaan op bezoek naar verzorginstehuizen of eenzame ouderen. Wij nemen vaak dan wat lekkers mee wat die persoon lekker vind en komen gezellig een kopje koffie drinken. Of wij gaan een wandelingetje maken met de persoon. Ook bieden wij daar activeiten aan in het verzorginstehuis zoals muziek maken met elkaar.
 11. Ziekenhuis bezoeken van zieken en eenzamen. Daar brengen wij bemoediging en soms wat eten en drinken, maken dan een praatje met de persoon.
 12. Ondersteunen bij verslavingsproblematiek en re-integreren in de maatschappij
 13. Hulp bij dakloosheid of financiële problemen. Zo geven wij dan te eten, te drinken, kleding of middelen zoals bedden goed, eten of drinken voor hun dieren wat er maar nodig is. Tevens kunnen mensen zich even verfrissen en gaan we op zoek naar passende en blijvende oplossingen voor hun situaties. Niet alleen tijdelijke woonruimte maar ook een blijvende oplossing voor het probleem. Zodat zij hun leven weer op de rit krijgen.

Regelmatig terugkerende activiteiten:

 1. Regelmatig aanschuiftafel met eten. Mensen kunnen heerlijk van een gezellige warme maaltijd genieten vooral voor mensen die erg eenzaam zijn en heel vaak alleen moeten eten. Of mensen die nooit uit eten kunnen vanwege financiële situatie. Dit bieden wij met regelmaat.
 2. Leuke markten vooral met de pulle dagen in Hoogeveen. Wij bieden leuke markten aan met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Wij delen dan altijd wat leuks uit zoals bemoedigings kaartjes. Deze acties zijn er om zoveel mogelijk mensen op straat een hart onder de riem te steken, positiviteit te brengen, eenzaamheid te verkleinen, depressiviteit en stressgevoeligheid. Vrolijk doet heel veel voor een geestlijke en lichamenlijk gestel. Deze activiteiten bieden wij bewust daarvoor. Wij maken dan vaak ook straatmuziek en brengen heel veel vrolijkheid, maken tijd voor een praatje met wie daar behoefte aan heeft. Mensen reageren hier ongelofelijk positief op, worden er blij van en komen vaak met regelmaat terug in het inloophuis omdat ze last hadden van eenzaamheid.
 3. Theater activiteiten zoals poppenkast. Wij brengen op een spelende wijze educatieve onderwerpen voor kinderen en leren ze o.a. sociale vaardigheden en leuke leerzame lessen.

Activiteiten die wij af en toe doen:

 1. Film activiteiten zoals drive in bioscopen, film middagen, karaoke middagen ect. Wij proberen vaak altijd een leuke activiteit aan te bieden voor jong en oud of het hele gezin. Zo bestrijden wij eenzaamheid en singlaren vroegtijdig problemen. Niet iedereen is zichtbaar in de hulpverlening maar zoekt wel naar hulp. Wij bereiken veel mensen op deze wijze omdat er altijd tijd is voor een gesprek of luisterend oor.
 2. Benefiet activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Zo hebben wij een aantal keer een benefiet avond georganiseerd bijvoorbeeld voor de strijd tegen eenzaamheid. Met altijd als doel om dat project te ondersteunen.

Dieren opvang:

1. Wij hebben een dierenopvang: Zo helpen wij katten op straat aan voedsel en schuilmogelijkheid. Konijn die verstoten was kreeg bij ons een nieuw plekje en maatje en wordt vervolgens ingezet om kinderen, ouders en ouderen weer wat liefde te brengen. Daarnaast vangen wij paarden op die niet meer thuis konden wonen, hulp nodig hadden of anders naar de slacht moesten vanwege problemen. Wij zetten de dieren in therapeutisch voor de mensen en als dagbesteding zodat mensen weer wat te doen hebben, weer blij worden met zichzelf en met hun leven. Het werkt heel groed tegen stress, depressiviteit, eenzaamheid, angst en onzekerheid.

Dagelijks wordt voor deze dieren gezorgd en meerdere keren per week ingezet voor de mensen.

Kerkelijke activiteiten:

 1. Pastoraalwerk. Mensen maken een afpraak voor gebed, levensvragen, hulp bij problemen, bevrijding en genezing en huizenreinigen. 
 2. Bijbelschool: Mensen kunnen studies volgen online op onze gratis bijbelschool of bijbelschool krijgen in groepen. Dit gaat vaak dat mensen ons uitnodigen dit te geven in hun woonplaats.
 3. Bijbelstudie: Wekelijks is er bijbelstudie op dinsdag. Hier kunnen mensen vrijblijven gebruik van maken en al hun bijbelvragen stellen. Dit geven wij in verschillende plaatsen.
 4. Ook geven wij met regelmaat bijbelcursussen in verschillende plaaten en kerken en worden wij hiervoor uitgenodigd.
 5. Samenkomsten elke zondag is er een samenkomst van 11:00 - 13:00 uur je kunt geen lid worden bij ons.
 6. Regelmatig hebben wij een Praise Avond iedereen is dan welkom
 7. Cursussen en workshops zoals dansen met vlaggen, gospelgroep, muziekgroep
 8. Hulp bij gaven en talenten te ontwikkelen en het ontdekken van je bediening en taak in het Koninkrijk van God. Wie ben ik en wat mag ik betekenen.
 9. Barmhartige Samararitaan werk. Hulp bieden waar maar nodig is zonder er iets voor terug te hoeven. Iedereen heeft recht op hulp wie jij ook bent, wat je ook hebt gedaan, wat voor geloofsovertuiging de Here Jezus is er voor iedereen.